• Vodovodna ulica 2, 2352 Selnica ob Dravi
  • domaca.mesnica@gmail.com

 

Predstavitev

 

Mesarija v Selnici obstaja že od leta 1940, prejšnji lastniki, najemniki so začrtali dobro pot prepoznavanju dobre mesarije.

Leta 2011 sem se po dolgih letih izobraževanja, izpopolnjevanja v stroki mesarstva odločil, da ta objekt-mesarijo odkupim in stopim na samostojno pot, tako sem postavil nove temelje z imenom Domača mesnica, Damijan Emeršič s.p. Videl sem, da za uspešno mesarstvo ni pomembno, kar seveda zagotavljamo, zgolj oprema, visoke stopnje higienske neoporečnosti in zagotavljanje kakovostnega mesa za predelavo, ampak nenehno izpopolnjevanje v svoji stroki, nadgradnja in prijazen, pošten pristop do vsakega kupca. V mesariji se ukvarjamo z razsekom, predelavo in prodajo svežega mesa. V večini se trudimo, da dobimo meso slovenskih rejcev.

V zimskem času se lahko pohvalimo z odličnimi pečenicami, krvavicami in seveda domačimi prekajenimi klobasami in mesom, ki je prekajeno v naši novi prekajevalnici na klasičen način, z bukovimi drvmi. Vse izdelke, ki jih naredimo v mesariji so recepti, ki prehajajo iz generacije v generacijo, poleg mesa vključujejo: sol, poper, česen in dim. Pohvalimo se lahko še z odličnimi suhimi salamami, kmečkim sušenim mesom, prekajenimi rebri in domačo šunko.

 Domača mesnica - Predstavitev

 

Za vse naštete izdelke je potrebno veliko znanja ter časa, kar pa je naša strast in vizija.

 Domača mesnica - Predstavitev